giovedì, febbraio 26, 2009

Discomfortul Sexual

Prima oara poate sa apara disconfortul

Faptul ca oamenii sunt destul de deschisi fata de subiectul “ sex “ in cultura noastra de astazi este un lucru bun, fara indoiala . S-au debarasat de o gramada de prejudecati in privinta sexului si s-au facut dezvaluiri despre ceea ce spun oamenii ca isi doresc dintr-o relatie sexuala (cultura noastra fetisizeaza virginitatea fetei din noaptea nuntii si totusi mai bine de jumatate dintre toti tinerii nu sunt virgini in noaptea nuntii si foarte putini dintre ei se simt vinovati din aceasta cauza) .
Dar uneori balanta se inclina in sens invers si oamenii fara experienta sexuala pot fi acuzati ca sunt frigizi, stupizi, ciudati , etc. Chiar aceia care au fost molestati sau violati, acest lucru fiind considerat ca introducere in “ penetrare “ – toate aceste experiente nu prea au valoare atunci cind trebuie sa te gindesti ce iti doresti dintr-o relatie sexuala sau cum ai putea deveni o persoana mai buna datorita acestor experiente. Victima unui abuz sexual este adesea la fel de nervoasa sau chiar si mai nervoasa atunci cind este vorba de sex ca orice femeie neexperimentata cu un himen intact, astfel ca, pentru scopul discutiei noastre vom considera ca victimele unui abuz sexual reprezinta si o momeala . Poate ca o buna definitie a virginitatii nu este aceea ca ai facut sex, poate este mai potrivita abordarea ca ti-a placut si ca te-ai simtit bine dupa aceea . Aceasta experienta poate fi mult mai profunda decit “ prima “ penetrare.
In orice caz, putine dintre femei sunt nascute stiind precis ce se intimpla, ce face sa apara acel “ declic “ la inceput, si in acest fel sunt toate fetele virgine de-a lungul unei perioade a vietii lor . A le spune unor persoane virgine ca sunt “ mai pure “ decit altele , le poate face extrem de tensionate in privinta pierderii virginitatii lor, mai ales in cazul femeilor – a-si pierde virginitatea nu este considerata de catre femei o fapta care sa fie o “dovada” de maturitate, asa cum este acest lucru considerat de catre barbati, care astfel isi revendica puterea . Adesea, imaginea promovata de mass media si de diverse istorii este aceea a unei sirene exilate din lumea ei fabuloasa din adincuri, a unei persoane cu puteri de medium care isi pierde capacitatea de a citi in viitor, sau a unei vrajitoare careia i se interzice sa- si mai foloseasca puterile magice – toate acestea avind loc dupa ce aceste femei au facut sex sau au inceput o legatura cu un barbat . Astfel, faptul ca iti “pierzi “ virginitatea poate parea ca o pierdere cu adevarat a puterii si a independentei – ceea ce nu poate duce la o buna experienta, sau la o curiozitate lipsita de prejudecati, care va avea ca rezultat o experienta de invatare placuta .
Pe de alta parte, a considera persoanele virgine ca persoane care “nu sunt bune la pat“ poate avea acelasi efect - sa faca persoanele lipsite de experienta sexuala nervoase, tematoare ca sunt incompetente, aiurite, sau pur si simplu proaste in pat. Acest tip de atitudine dispretuitoare si justitiara poate provoca nervozitate, ceea ce va prejudicia procesul de invatare in care este implicata castigarea experientei sexuale; in acest mod, acea “prima data“ poate deveni foarte neplacuta si neconfortanta. “Virginitate = buna “ te poate inspaiminta ca o poti pierde. “Virginitate = rea“ poate speria si poate face sa dispara dorinta de a invata si de a cistiga experienta.
Atitudinile privind virginitatea pot fi traumatizante, indiferent daca ti se spune ca este cel mai bun lucru de la painea feliata, sau chiar mai rau. Nu exista afirmatii cu caracter unic care sa-i folosesca cuiva care nu are experienta sexuala. Cea mai buna cale de abordare este aceea de elev – pregatit sa invete, deschis unei experiente noi si cinstit in privinta propriilor dorinte sau rezerve. In fond, toate fiintele umane au fost virgine odata in viata lor, astfel incit orice afirmatii cum ca“ virginele sunt…“ ar trebui sa tina cont de intreaga umanitate si de aceea nu au valoare ca generalizare ! Singurele lucruri care ar trebui spuse sunt acelea ca “ persoanele virgine au 46 de cromozomi, respira oxigen si descind din primate “. La fel ca oricare alta persoana.

Nessun commento:

Posta un commento